Soya yağı
soya fasulyesinden elde edilir. Dünyada yaklaşık %32 ile en çok üretilen ikinci bitkisel yağdır. Önde gelen üretici ülkeler ABD, Arjantin, Brezilya ve Çin'dir. Soya yağı, berrak ila sarımsı bir sıvıdır. Soya fasulyesi yetiştiriciliğinin bir yan ürünüdür. Genellikle hayvan yemi olarak kullanılır. Yağ, soya fasulyesinin (Glycine max L) ekstraksiyon veya rafinasyon süreci ile elde edilir. Soğuk presleme bu yağ için kârlı değildir. Soya fasulyesi, Kuzeydoğu Asya kökenlidir ve Çin üzerinden ABD'ye gelmiştir. Soya, baklagillere ait bir otsu bitkidir. Yaşam süresi yaklaşık bir yıldır. Soya yağı, acı ve sağlıksız maddeleri nedeniyle gıda hazırlığı için uygun olmayan ham ve işlenmemiş bir yağdır. Yağ, yüksek oranda doymamış yağ asitleri (linoleik asitler) içerir. Ayrıca E vitamini, K vitamini, mineraller ve iz elementler içerir. Bileşimi nedeniyle bağışıklık sistemini güçlendirmek ve kalp ile dolaşım problemlerini önlemek için iyidir.
Nitelikler::soğuk pres, soğuk pres organik, rafine, rafine organik, genetiği değiştirilmiş, genetiği değiştirilmiş olmayan, hidrojenlenmiş Ph. Eur.,
Görünüm::berrak ila sarı
CAS numarası::8001-22-7
Menşei ülke::İspanya, Avusturya
Son kullanma tarihi::16 ay
Fiziksel durum::sıvı
INCI::Glycine Soja Oil
EINECS::232-274-4
Depolama::serin, kuru ve ışık geçirmeyen bir yerde, orijinal ambalajında saklanmalıdır.